bipolar

Released: 1 september 2016

You can now listen to our new album BIPOLAR on any online platform you like!

Albumcover BIPOLAR

Apple Itunes: https://itun.es/nl/iXGUdb

Deezer: http://www.deezer.com/artist/10742426…

Spotify: https://open.spotify.com/album/0szlAyZ2SkwcRNTOLpfXTI

Tidal: tidal.com/album/63257868

PRESS RELEASE

Dromerig en dansbaar debuut van Geminga met album BIPOLAR

Op 1 september 2016 lanceert Rotterdams label New Jazz Adventure het dromerig en dansbare debuutalbum Bipolar van het eigenwijze triphop / electro jazz duo Geminga.

Pink Floyd, Everything but the girl en Portishead, maar ook Prince, Moloko en Chic; de muzikale invloeden van deze grootheden zijn allemaal terug te horen op het debuut van Geminga, bestaande uit zangeres en filosoof Claudia Cathérine en gitarist en muzikale duizendpoot JP Pino.

Golfbeweging Het album, dat werd geproduceerd door de Nijmeegse producer en bassist Jeroen Kurpershoek, heet niet voor niets Bipolar. Het neemt je mee in een golfbeweging, van up naar down en weer terug. Dat is ook terug te zien in het prachtige artwork, ontworpen door beeldend kunstenaar Eefje Bouwkamp en graphic designer Rianne Petter.

Bipolar: down, up and back again Het album opent dromerig en donker met het massive attack-achtige nummer One more mile, waarin ook de titel van het album voorbij komt.

Daarna volgt het dansbare feelgood nummer Your love (turns me on), met een bijna R&B-achtige sound inclusief aanstekelijke ‘Erykah Badu-istische’ backing vocalen.

Wat volgt is het loodzware What’s right, dat sterk doet denken aan de gitzwarte ballads van Portishead en eindigt met een eindeloze Pink Floyd geinspireerde gitaarsolo van gitarist JP Pino.

Springtime, de titel zegt het al, is een fris en lichtvoetige lounge jazz nummer, dat volledig thuishoort in een tropische strandtent. Daarin komt ook een gedistingeerde solo van jazzsaxofonist Jan van Oort voorbij.

Op het strand kun je nog even blijven zitten als je de twee daarop volgende tracks met ‘latin touch’ beluistert: het broeierige Warm me up en het opzwepende en ironische Look at you.

Do it again brengt je nog wat hoger op de top en is de single van het album. Met een aanstekelijke sample van saxophonist Lester Young en een tekst gebaseerd op een quote van Samuel Beckett: ‘Ever tried, ever failed, no matter, try again, fail again, fail better’, laat Geminga zien dat ook een disco-track ergens over kan gaan.

Het laatste nummer Don’t cry is als een toegift. Het brengt je weer terug, tot rust, dichtbij de grond en op neutraal terrein. Een fluweelzachte jazzballade om een kind bij in slaap te wiegen.

Featuring:

Jeroen Kurpershoek: bass guitars, production & mixing
Misja Hoen: mastering
Jan van Oort: saxophone on ‘Springtime’
Jos Hendriks: trumpet on ‘Look at you’ and ‘Don’t cry’
Sjoerd Selen: keyboards on ‘Warm me up’
Luuk van Beers: keyboards on ‘What’s right’
Eefje Bouwkamp: artwork
Rianne Petter: graphic design

Label: New Jazz Adventure

New Jazz Adventure